12
Грудень 2021року
слово редактора

З Новим 2022 роком!

Вітаю, любі читачі! Кінець року для спеціаліста з охорони праці — це не лише підготовка до новорічних свят, а й купа важливих справ, звітів та планування роботи на наступний рік.

Спеціально для грудневого номера ми підготували цикл статей про те, як упровадити на підприємстві ДСТУ ISO 45001:2019. Досвід підприємств, які вже впровадили нову систему, свідчить про зменшення виробничого травматизму. Тож читайте, вивчайте, користуйтеся зразками документів та впроваджуйте на своєму підприємстві.

Наш новорічний подарунок для вас — зразок плану роботи служби охорони праці на 2022 рік від нашого експерта. Адаптуйте його до ваших потреб та використовуйте у своїй роботі.

Зверніть увагу на матеріали про охорону праці під час робіт у хімічних лабораторіях та про те, як діяти, якщо працівник не пройшов перевірки знань після спецнавчання. Ми впевнені, що й інші наші статті, шпаргалки, відповіді на запитання та додатки також допоможуть вам розв’язати робочі питання.

Протягом року редакція журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» плідно працювала, щоб вчасно надати вам актуальну й корисну інформацію, ознайомити з кращими практиками, відповісти на ваші запитання та поділитися досвідом ваших колег. Тому читайте журнал, отримуйте нові знання та не бійтеся змін. І пам’ятайте: папір чи електронне видання — це справа смаку. А от бути в курсі всіх фахових новацій — обов’язок кожного професіонала!

Це останній номер журналу в 2021-му, який ви отримаєте напередодні зимових свят. Тож хочу подякувати вам за ваші позитивні відгуки та оцінки. Для нас дуже важливо отримувати від вас такий зворотний зв’язок. Передплачуйте та залишайтеся з нами й надалі

Усією дружною редакцією Довідника вітаємо вас із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай новий рік буде щедрим для вас на цікаві плани та творчі успіхи, принесе смак нових перемог, впевненість у правильності обраної мети та енергію для її досягнення! Міцного здоров’я, витримки, оптимізму й професійних успіхів вам, шановні колеги!

До зустрічі в новому році!

Сергій ФИЛЕНКО,
головний редактор

 
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ
КОНОНОВА І. Г. — старший науковий співробітник ДУ «Інститут медицини праці НМАН України», канд. мед. наукСУББОТІН В. М. — директор ДП «Головний навчально-методичний центр Держпраці»
ПАПІРОВИЙ Ю. М. — голова Всеукраїнської громадської організації «Громадський комітет транспортної безпеки»ШЕВЧУК Л. В. — викладач охорони праці навчально-курсового комбінату «Професіонал-Фаст»
РОЖКОВ А. П. — експерт із питань пожежної та техногенної безпекиКОНОВАЛОВА В. П. — шеф-редактор Експертус Охорона праці
СЕМЧУК Р. І. — начальник Головного управління Держпраці у Київській області 
ЕКСПЕРТНА РАДА
ДАКАЛ Н. Д. — завідувач сектору охорони праці Шевченківської районної в м. Києві державної адміністраціїТОЛСТЕНКО А. Е. — начальник зміни оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві, полковник служби цивільного захисту
СТАДНЮК Н. А. — заступник директора ДП «Головний навчально-методичний центр Держпраці»ЧЕРНЕТЕНКО О. А. — експерт із питань охорони праці


№ 12, 2021
З Новим роком та Різдвом Христовим, шановні колеги!