Щорічні додаткові відпустки працівників кухні у закладі освіти
З листа до редакції: «У закладах освіти проведена атестація робочих місць за умовами праці на робочих місцях підсобного робітника (працює на кухні), кухаря та шеф-кухаря. За результатами досліджень працівникам встановлено три дні додаткової відпустки, тобто робочі місця зі шкідливими умовами праці. До Списку, затвердженого постановою КМУ від 17.11.1997 № 1290, за яким надається щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими і важкими умовами праці, посади шеф-кухаря та підсобного робітника системи освіти не включено, однак умови праці цих працівників аналогічні умовам праці кухаря. Чи можливо за рішенням адміністрації закладу встановлювати додаткові порівняно із законодавством трудові і соціально-побутові пільги, передбачені у колективному договорі? Чи не буде це розглядатись як нецільове використання бюджетних коштів?»